Telecom en internet provider dean one overgenomen door Britse telecom provider Gamma Communications plc - ALL
Telecom en internet provider dean one overgenomen door Britse telecom provider Gamma Communications plc • dean one

Telecom en internet provider dean one overgenomen door Britse telecom provider Gamma Communications plc


De Britse beursgenoteerde telecom en internet provider Gamma Communications plc [GAMA] neemt DX Groep BV over, de Nederlandse holdingmaatschappij waaronder de Nederlandse provider dean one valt. Gamma Communication heeft een sterke positie op de Britse markt in SIP, Cloud PBX en mobiele telefonie. Deze acquisitie bewijst haar ambitie om gebruik te maken van de expertise die in de UK is opgedaan naar Europa te brengen. De provider dean one heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en stapt nu, als onderdeel van een internationaal telecom en internet bedrijf in een nieuwe fase.

Tegelijk is Willem van Ingen benoemt tot CEO en Bas van den Heuvel tot CCO van dean one. De overname van dean one door Gamma Communications plc markeert tevens de oprichting van de Europese tak van Gamma Communications, waarmee de Europese uitrol zal worden gerealiseerd. Klaas Bottema en Frank Caris treden toe tot de directie van dit bedrijf, en zij zullen op zoek gaan naar opportunity’s om te expanderen in Nederland en andere Europese landen.

Willem van Ingen: “Gamma is zeer succesvol en groeit hard. De telecom en internet provider is markleider in de UK. Het is voor dean one, als voor onze medewerkers, partners en klanten goed nieuws dat wij nu onderdeel uitmaken van het grote Gamma Communications. Wij gaan veel synergie realiseren, bovendien gaan wij onze best practices inzetten en onze partners en klanten gaan daar veel voordeel van zien. Ik zie het als een enorme uitdaging om samen met Bas ons bedrijf naar de volgende fase te leiden.” Frank Caris en Klaas Bottema: “Wij hebben met Gamma Communications Europe grote ambities, wij zijn in Europa, maar ook in Nederland, al op zoek naar opportuniteiten om te groeien. De markt consolideert snel en wij begrijpen als geen ander wat de ondernemers achter deze bedrijven interesseert. De sfeer en het entrepreneurial gevoel dat wij bij Gamma Communications het afgelopen jaar hebben gezien in het team heeft ons enorm geïnspireerd en gemotiveerd om de samenwerking met hen aan te gaan. We zijn er alle twee erg trots op dat wij deel mogen gaan uitmaken van de Gamma Communications familie en verheugen ons ons erop met Gamma Communications samen op zoek te gaan naar kansen op de Europese markt.”

Andrew Taylor, CEO Gamma Communications: “We zijn verheugd om de overname van dean one aan te mogen kondigen. Dit is een hele mooie gelegenheid om onze footprint uit te breiden in een nieuwe markt en hier te groeien. Wij kennen dean one nu al enkele jaren en wij zien dean one als een hele goeie fit. Wij kijken er echt naar uit om gebruik te maken van onze expertise, ervaring en recourses, om samen met het dean one-team verder door te groeien.”

Over dean one B.V.
dean one is dé telecom en internet provider voor telecom, it en ict resellers die zich richten op de zakelijke markt. dean one is uniek in haar combinatie van dienstenaanbod, prijsstelling, service en kwaliteit. Bovendien betekent het partnerprogramma van dean one een sterk partnership dat gericht is op een relatie voor de lange termijn. dean one levert een uitgebreid portfolio aan telecom en internet diensten waaronder ISDN/PSTN, cloud telefonie, SIP Trunking, mobiele telefonie en internetverbindingen, speciaal voor bedrijven en instellingen. Meer dan 600 telecom en ICT resellers bieden deze telecom en internet diensten aan deze bedrijven en instellingen op de Nederlandse markt. Voor meer informatie bel +31-(0)88-5005000 of kijk op www.deanone.nl.

cloud telefonie • mobile • sip trunk • isdn • internet

Over Gamma Communications PLC
Gamma Communications een snelgroeiende, op technologie gebaseerde provider van communicatiediensten voor de Britse zakelijke markt. De diensten van Gamma Communications, zoals Cloud PBX, Inbound Call Control Services, SIP Trunking, zijn ontwikkeld om te voldoen aan de steeds complexer wordende spraak-, data- en mobiliteitseisen van bedrijven. Gamma Communications biedt ook zakelijke (business grade) mobiele spraak en datadiensten aan. Met deze diensten biedt Gamma aan bedrijven en instellingen een uitgebreid scala aan communicatiediensten aan. Gamma Communications heeft een sterke organische omzet en EBITDA-groei doorgemaakt, vooral gedreven door een hoog percentage recurrent omzet. Op 30 juni 2018 had het bedrijf 925 medewerkers. Gamma Communications is actief op zes hoofdlocaties – met haar hoofkantoor in Newbury – en kantoren in Londen, Manchester, Glasgow, Portsmouth, Boedapest.
Voor meer informatie: www.gamma.co.uk.

Q Advisors LLC, a global TMT investment banking boutique, acted as exclusive financial advisor to dean one and its shareholders in connection with this transaction.