Gamma neemt toonaangevende Duitse provider van IP-telefonieservices HFO Holding AG over - ALL
Gamma neemt toonaangevende Duitse provider van IP-telefonieservices HFO Holding AG over • Dean One

Gamma neemt toonaangevende Duitse provider van IP-telefonieservices HFO Holding AG over


Transactie van strategisch belang waarmee Gamma de Duitse markt betreedt

Gamma Communications plc (“Gamma”), de toonaangevende leverancier van communicatiediensten voor de zakelijke markt in Engeland, Spanje en Nederland, kondigt met trots aan dat het per 1 juli 2020 zo’n 80% van het uitgegeven aandelenkapitaal in HFO Holding AG (“HFO”) heeft verkregen (met een optie op de resterende 20% in de komende drie jaar).

HFO is een van de voornaamste SIP Trunk-providers in Duitsland en heeft een uitstekende reputatie ten aanzien van productkwaliteit en klantenservice. De strategie van het bedrijf is om deze expertise verder uit te bouwen in de VOIP- en bredere zakelijke communicatiemarkt. Daarnaast introduceerde HFO onlangs Cloud PBX-services via haar uitgebreide partnernetwerk binnen de Duitse markt.

Gamma beschouwde Duitsland al als een vitaal doelgebied binnen haar Europese groeistrategie. Naar verwachting zal de Duitse markt voor cloudtelefonie, die momenteel een totale markt van zo’n 36 miljoen PBX seats (bijna tweemaal de Engelse marktomvang) vertegenwoordigt met een cloudpenetratie van slechts 6% (een van de laagste in West-Europa), snel gaan groeien.

Gamma beschikt over grote commerciële kracht en expertise op het gebied van de ontwikkeling en verkoop van een toonaangevende cloud PBX-oplossing via het kanaal. Het bedrijf is van mening dat deze kunnen worden ingezet om de groei van HFO op de opkomende Cloud PBX-markt in Duitsland te versnellen. In Engeland is Gamma al in staat gebleken een sterke aanwezigheid in de SIP Trunk-markt om te zetten in een marktleiderspositie op het gebied van Cloud PBX. Het team van Gamma zal zich samen met het ervaren managementteam van HFO inzetten om dit succes te evenaren in Duitsland.

Net als Gamma verkoopt HFO haar diensten voornamelijk via een netwerk van reseller- en groothandelspartners en dealers, maar ook direct aan eindgebruikers.

Daarnaast levert HFO B2B mobiele diensten via het bekende merk Epsilon, dat garant staat voor meer dan 100.000 verbindingen per jaar via het resellers- en dealersnetwerk. Een uitstekende gelegenheid om een mobiel Cloud PBX-product te verkopen via dit kanaal, waarin HFO al een uitstekende reputatie geniet ten aanzien van klantenservice en levering. 

“De overname van HFO is een geweldige kans voor Gamma om de Duitse markt te betreden. Dit is een van de grootste Cloud PBX-markten in West-Europa, die op dit moment nog de laagste dekking heeft. We heten de medewerkers en klanten van HFO van harte welkom in de Gamma-familie en verheugen ons op deze samenwerking”, zegt Andrew Taylor, Gamma’s Chief Executive Officer.

“We zijn heel blij met de overstap naar Gamma en zien het als de volgende fase in de ontwikkeling van ons bedrijf. We geloven dat we onze ervaring in de Duitse markt kunnen combineren met de ervaring van Gamma om Cloud PBX via het kanaal te verkopen en zo een toonaangevende Cloud PBX-divisie op te bouwen in Duitsland. Het is fantastisch dat we een partner hebben gevonden met dezelfde waarden en aanpak” aldus Achim Hager, CEO van HFO.

Over Gamma

Gamma is een toonaangevende leverancier van Unified Communications as a Service (UCaaS) op de Britse, Nederlandse en Spaanse zakelijke markten. De onderneming is genoteerd aan de AIM-index (onderdeel Londen Stock Exchange Group) en heeft 1.300 medewerkers.

Met een scala aan UCaaS-, mobiele en connectiviteitsdiensten, levert Gamma solide en veilige oplossingen waardoor organisaties kunnen communiceren, samenwerken en een betere klantervaring kunnen bieden.

Gamma’s grootste markt is in het VK, alwaar de netwerkgebaseerde diensten van de onderneming worden aangeboden aan het MKB, de publieke sector en de commerciële sector via een netwerk van ruim 1.000 kanaalpartners en Gamma’s eigen directe verkoop- en ondersteuningsmogelijkheden. Daarnaast is Gamma eigenaar van Exactive, een Unified Communications-specialist en Microsoft Teams voice-partner.

In Nederland is Gamma eigenaar van Dean One, een snelgroeiende telecom- en internetaanbieder van VoIP-, mobiele en breedbanddiensten via ruim 600 kanaalpartners. De overige Nederlandse bedrijfsonderdelen zijn Nimsys (een ICT-specialist voor werkplekken en bedrijfsverzamelgebouwen) en Schiphol Connect (de telecom- en internetaanbieder van Schiphol).

VozTelecom is een Spaanse aanbieder van cloud-communicatiediensten, voornamelijk gericht op het MKB. Met het hoofdkantoor in Barcelona en kantoren in zowel het Spaanse Sevilla en San Sebastián als het Marokkaanse Tétouan, is VozTelecom een toonaangevende SIP Trunk- en cloud PBX-aanbieder die vaste en mobiele communicatie bundelt met internettoegang en cloud PBX.

Gamma vergroot haar UCaaS-aanwezigheid in Europa en heeft de ambitie om het aantal dochterondernemingen uit te breiden met de nadruk op digitale automatisering, zodat Gamma-diensten voor het MKB grotendeels via een netwerk van kanaalpartners kunnen worden geleverd.

Over HFO

HFO levert al sinds 1997 communicatiediensten aan het Duitse midden- en kleinbedrijf. Net als Gamma bood HFO in eerste instantie traditionele voiceproducten (waaronder carrier pre-selection) aan, maar breidde het bedrijf later de portfolio uit met volgende generatie IP-oplossingen. HFO verkoopt sinds 2011 haar eigen SIP Trunks en introduceerde onlangs ook Cloud PBX-oplossingen.

Met het merk Epsilon is HFO daarnaast een grote B2B mobiele distributeur in Duitsland, waarbij mobiele aansluitingen via de drie grote mobiele netwerkoperators worden aangeboden.

Het hoofdkantoor staat in Oberkotzau, Beieren. HFO heeft ongeveer 150 medewerkers en opereert door heel Duitsland via een resellernetwerk van meer dan 1.000 partners.