Op afstand werken met Unified Communications - ALL
Op afstand werken met Unified Communications • dean one

Op afstand werken met Unified Communications


De voordelen van Unified Communications

De trend is tegenwoordig om op afstand te werken met Unified Communications (UC). De behoefte om te werken op kantoor is in toenemende mate overbodig; werknemers hoeven niet langer onnodig dagelijks woon-werkverkeer af te leggen omdat dit ook gemakkelijk via alternatieven kan. Omdat vele applicaties in een UC platform zijn ondergebracht, verhogen bedrijven de productiviteit bij het werken op afstand.


Digitaal werken op afstand

Veel medewerkers werken als een team op afstand om effectiever te zijn. Digitaal werken vereist een mentaliteit; vertrouwen tussen medewerkers dat hen aanmoedigt om samen te werken. Een bedrijf moet dus prioriteit geven aan de juiste communicatieoplossingen om digitaal werken maximaal te benutten.

De overgang naar het nieuwe werken

Om effectief op kantoor te kunnen werken, hebben medewerkers toegang tot e-mail, agenda’s en documenten. Ze hebben dezelfde toegangsniveaus nodig zoals ze die ook thuis of onderweg gebruiken.

Houd bij remote access rekening mee dat de meeste werknemers thuis niet dezelfde toegangsmogelijkheden hebben zoals op kantoor. Ze hebben in het algemeen geen vaste telefoon op hun thuis werkplek. Een UC-platform moet deze verschillen kunnen opvangen en beschikbaar maken voor smartphones, tablets en laptops. Daarnaast moet de oplossing werknemers in staat stellen om in realtime samen te werken.  

Een geïntegreerde oplossing

Er zijn verschillende oplossingen die al veel van deze functionaliteit kunnen repliceren, maar ze hebben één groot probleem: een stabiele en betrouwbare werkplek.  Door telefoongesprekken en systemen in één app te brengen, hebben medewerkers alles wat ze nodig hebben onder één digitale werkplek. Het UC–platform wordt op dezelfde manier gebruikt, zowel in een kantoor, thuis of onderweg. Hierdoor profiteren medewerkers direct van een flexibele ervaring zodat ze altijd en overal kunnen werken.

Productiever via UC

Met UC maken bedrijven gebruik van één platform die dus ook slechts één keer geconfigureerd moet worden, in plaats van een verzameling van losse componenten. Hierdoor verlaagt de ‘total cost of ownership’ en verbetert tegelijkertijd de productiviteit van de werknemers.

Meetbare successen

Een UC-platform registreert automatisch een rapportage van de activiteiten, zodat bedrijven precies kunnen zien hoe het wordt gebruikt. Op die manier kunnen managers snel de productiviteit en winstgevendheid van hun teams beter beoordelen via één app.

Remote access

Werknemers verwachten meer flexibiliteit op het werk, inclusief voorzieningen voor thuiswerken. 85% tot 100% van de tijd wil men werken via de digitale werkplek. Om medewerkers aan te trekken en te behouden, zullen bedrijven moeten investeren in hun UC-systemen om medewerkers maximaal aan boord te houden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Unified Communications? Neem direct contact op met onze afdeling Sales via 088 5005010.