Wat is Unified Communications? - ALL
Wat is Unified Communications? • dean one

Wat is Unified Communications?


Unified Communications, vrij vertaald als “Verenigde communicatievormen” en afgekort als “UC”, is gedefinieerd als het proces waarbij verschillende communicatiemiddelen, communicatieapparatuur en media met elkaar zijn geïntegreerd, zodat gebruikers met iedereen in contact kunnen komen, waar ze ook zijn, en real-time. Om dit mogelijk te maken wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van nieuwe technologieën. 


Optimaliseren van bedrijfsprocessen

UC draagt bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verstevigen van menselijke communicatie door processen te vereenvoudigen en integratie van video conferencing, instant messaging, VoIP, chat en het delen van bestanden.

 

1 app voor alle communicatie op elk device!

Unified Communications is vaak beschikbaar als applicatie voor de desktop, tablet en smartphone en is ideaal voor kleine en middelgrote zakelijke ondernemingen. Een desktop en mobiele client zorgen ervoor om een volwaardige unified communication te kunnen ervaren vanaf elke desktop, computer, laptop, tablet en smartphone. De applicaties ondersteunen uitgebreide spraak- en video toepassingen, waaronder vaak een integratie met Outlook, de mogelijkheid om videogesprekken te voeren en instant messaging. De mobiele client gebruikt de mobiele dataverbinding voor data-overdracht, waardoor de kwaliteit van de dienst in zekere mate afhankelijk is van de beschikbare bandbreedte en stabiliteit van het beschikbare mobiele data netwerk (3/4G of Wifi).

 

Effectief werken

Unified Communications zorgt ervoor dat zakelijke gebruikers altijd op de meest efficiënte manier kunnen communiceren en samenwerken op elk apparaat naar keuze. Daarnaast hoeven medewerkers minder te schakelen tussen diverse applicaties voor chat, bellen, video, delen van documenten, hetgeen resulteert in een enorme productiviteitsverbetering en minder frustraties bij de gebruikers.

 

De voordelen van UC op een rij

  • Alles-in-1-app: zakelijk bellen (voice en video), visual voice mail, chatten, instant messaging, vergaderen, delen en beschikbaarheid instellen
  • Toestelonafhankelijk: te gebruiken met zowel laptop, mobiele telefoon als tablet
  • Veilig: via cloud via zowel publiek als prive netwerk 
 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de Unified Communications? Neem direct contact op met onze afdeling Sales via 088 5005010.