dean one bij Telecom Summit powered by ChannelConnect - ALL
dean one bij Telecom Summit powered by ChannelConnect • dean one

dean one bij Telecom Summit powered by ChannelConnect


ChannelConnect organiseert ieder jaar de Telecom Summit met topaanbieders uit de telecomsector. Deze tweede editie stond in het teken van het spanningsveld tussen telecomproviders en ICT-resellers. Bij het rondetafelgesprek was ook Robert de Jager, Sales Directeur van dean one, aanwezig. Samen met andere toonaangevende spelers in de Nederlandse telecommunicatiewereld ging hij de discussie aan.

Tijdens het gesprek kwamen verschillende thema’s aan bod, zoals de balans tussen innovatie en commercie. Om de samenwerking tussen aanbieders en hun kanaal succesvol te maken zijn trainingen, opleidingen en communicatie zeer belangrijk. Alleen dan is het volgens de topaanbieders mogelijk om ICT-resellers naar de volgende stap te helpen.

Tijdens het gesprek kwamen verschillende thema’s aan bod. Een belangrijk thema in de discussie was de balans tussen innovatie en commercie. De deelnemers noemden trainingen, opleidingen en communicatie als zeer belangrijke factoren om de samenwerking tussen aanbieders en hun kanaal succesvol te laten worden. Alleen dan is het volgens deze providers mogelijk om ICT-resellers te helpen naar de volgende stap. Robert de Jager bracht het als volgt: “Telefoontikken zijn nog een heel valide en rendabel businessmodel maar als resellers willen uitbreiden, moeten ze zich minder richten op de omzet en marge van vandaag. De toekomst van het kanaal zit in value add en dat is bij resellers moeilijk over de bühne te krijgen. Daarom helpen wij ze hiermee tijdens trainingen. Maar omgekeerd zullen zij ook meer vragen moeten stellen.”

Techionista Awards

De Telecom Summit was ook dit jaar weer het toneel van een levendige discussie met veel opmerkelijke uitspraken, kritische meningen en scherpe visies. Een uitgebreid verslag zal worden gepubliceerd in het VoIP en UC&C Dossier 2018.